Βιογραφικό

Ακαδημαϊκές Σπουδές
Είμαι ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου από τη Νομαρχία Αθηνών (αρ. 23418/ 2009) και έχω ειδικευθεί στην Κλινική Ψυχολογία (MSc) μέσω τριετούς μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών. Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.).

Κλινική Εμπειρία
Η κλινική μου κατάρτιση και εμπειρία αφορά στην αξιολόγηση, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων όσο και παιδιών. Συγκεκριμένα, έχω ασχοληθεί με την αξιολόγηση και ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, σε ένα ευρύ φάσμα ήπιων έως σοβαρότερων ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών (αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, συναισθηματικές διαταραχές- κατάθλιψη, διαταραχές προσωπικότητας, θέματα πένθους, σχετίζεσθαι, εικόνας εαυτού, ψυχοσωματικές διαταραχές κ.α.). Επίσης, έχω ασχοληθεί με την αξιολόγηση συναισθηματικών, αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών παιδιών και εφήβων, την ψυχοθεραπεία παιδιών και τη συμβουλευτική γονέων. Έχω εκπαιδευθεί, ακόμα, στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων για την αξιολόγηση της προσωπικότητας (προβολικά τεστ CAT, TAT, Rorschach) και της νοημοσύνης (WISC).

Έχω ασκήσει κλινικό έργο στο παρελθόν σε δομές ψυχικής υγείας, όπως:
– Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών – Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. (Υπηρεσία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Αθήνας- Συμβουλευτικό Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων),
– Την Παιδοψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία»,
– Το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας (Α΄ΚΕΔΔΥ), καθώς και
– Στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών του Π.Ν.Α. και στο Κέντρο Ημέρας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ασκληπιείου Βούλας (στα πλαίσια πρακτικής άσκησης).

Ερευνητική Δραστηριότητα
Ερευνητικά, έχω μελετήσει τις ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες ασθενών με φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, στα πλαίσια βιοψυχοκοινωνικής προσέγγισης (ιδιαίτερα την οργάνωση της προσωπικότητας, τη συναισθηματική ρύθμιση και το γονεϊκό δεσμό), καταδεικνύοντας την ανάγκη συνεργασίας ιατρού-ειδικού ψυχικής υγείας για την υποστήριξη ατόμων με σωματικές εκδηλώσεις και νόσους.

Ψυχαναλυτική Προσέγγιση
Η προσέγγιση που ακολουθώ κυρίως στην κλινική κατανόηση και εργασία μου είναι η ψυχαναλυτική, στην οποία συστηματικά καταρτίζομαι μέσα από ψυχαναλυτικές εποπτείες περιστατικών, εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς και μέσω της ατομικής μου ψυχανάλυσης, η οποία θεωρείται απαραίτητη για την προσωπική ολοκλήρωση και θεραπευτική ικανότητα κάθε ψυχοθεραπευτή.

Παρούσα Εργασία
Σήμερα, εργάζομαι ιδιωτικά με ενήλικες και εφήβους (αξιολόγηση, ατομική ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής προσέγγισης, υποστηρικτική συμβουλευτική), καθώς και με γονείς (συμβουλευτική γονέων σε θέματα που αφορούν τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη σχέση γονέων-παιδιού) και είμαι μόνιμη συνεργάτης στη Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί “Σπύρος Δοξιάδης”.