Υπηρεσίες

Προσφέρω ατομική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική υποστήριξη σε ενήλικες και εφήβους άνω των 15 ετών, αξιολόγηση ψυχικών δυσκολιών και συμβουλευτική γονέων.

Ψυχοθεραπεία

Συνήθεις λόγοι για τους οποίους μπορεί να αναζητήσουμε μια συμβουλευτική ή ψυχοθεραπευτική εργασία είναι:
– όταν βιώνουμε ψυχικές ή συναισθηματικές δυσκολίες, που μας προκαλούν δυσφορία ή δυσχεραίνουν τις κοινωνικές μας σχέσεις ή την καθημερινή μας λειτουργικότητα (π.χ. άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, κοινωνικές δυσκολίες, χαμηλή αυτοεκτίμηση, έντονη θλίψη και διαταραχές της ψυχολογικής διάθεσης, ψυχαναγκασμούς ή εμμονές, ανησυχίες για θέματα υγείας, ψυχοσωματικές διαταραχές κα.),
– όταν μας απασχολούν θέματα που αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις μας,
– όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποιο ψυχοπιεστικό και τραυματικό γεγονός στη ζωή μας (π.χ. απώλεια/ πένθος, διαζύγιο, ασθένεια), καθώς και
– όταν επιθυμούμε να γνωρίσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας και να διερευνήσουμε την προσωπικότητά μας και τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και με τους άλλους.

Κατά την ψυχοθεραπεία, ο θεραπευόμενος διανύει μια ψυχική διαδρομή ωρίμανσης, «μεγαλώματος», μέσα σε ένα περιβάλλον που αισθάνεται ασφαλές και υποστηρικτικό για να εκφράσει και να διερευνήσει τις συναισθηματικές του ανάγκες και μέσα σε μια θεραπευτική σχέση εμπιστοσύνης, που του δίνει την ευκαιρία να βιώσει και να επεξεργαστεί νέους τρόπους σχετίζεσθαι. Μέσα από την πορεία αυτή, κατορθώνει να επεξεργαστεί και να επιλύσει τις ψυχικές δυσκολίες του, να τους αποδώσει ένα νέο νόημα και να τις εντάξει μέσα σε μια δική του προσωπική ιστορία ζωής.

Συμβουλευτική γονέων

Η συμβουλευτική γονέων απευθύνεται κυρίως σε γονείς παιδιών και εφήβων, που επιθυμούν να ενημερωθούν και να συζητήσουν θέματα της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών και να αναζητήσουν υποστήριξη στο γονεϊκό τους ρόλο.